Személyes élményeim az anyagokkal 1. A bambusz

november 28, 2016, 0 hozzászólás, Öltözködési ötletek

Életem első bambusz ruhája alsónemű volt, kábé egy időben találtam rá az ebből az anyagból készült bugyira és zoknira. A választásban nem környezetvédelmi szempontok vezéreltek, csak későbbi utána olvasáskor derült ki számomra, hogy mennyire természetbarát ez a technológia.  Egyszerűen csak megtetszett a tapintása. Arról már hallottam, hogy mennyire bőrbarát és antibakteriális, gondoltam, egy próbát megér. Nagyon könnyű volt beleszeretni!

Következő próbálkozásom egy póló volt. Telitalálat! Tapintása lágy, szinte simogatja a bőrt. Jól szellőzik, ha megizzadok gyorsan szárad. Egy szándékosan nagyon izzasztóra sikerült edzés után próbaképp benne hagytam az edzős táskámban, kíváncsi voltam, igaz-e az állítás, miszerint nem szagosodik.  24 óra elteltével semmi kivetnivalót nem lehetett találni a kinyitott táskában!  Ezek után elhiszem azt is, hogy antiallergén és véd a káros uv sugaraktól.

Nem tudok nem szuperlatívuszokban beszélni erről az anyagról. Sokadik alkalommal, amikor magamra veszem, még mindig ámulatba ejt az érintése. Mindezek után különös öröm volt számomra, amikor rátaláltam a BAM márkára, teljes szívemből ajánlom mindenkinek akár hétköznapi viseletként, akár sportoláshoz

fotó: emberiseg.hu

Megosztás:Új hozzászólás