Milyen egy háromhetes bicikli verseny?

május 03, 2018, 0 hozzászólás, Biciklizés

A versenyzőknek: kelés, kiadós tésztás reggeli, kávézás, reggeli eligazítás, verseny helyszínre utazás, lassú rajt, igény szerint szökés - mezőnyben tekerés – tempó menés a sor elején – vízhordás – támadás a hegyen vagy bárhol egy kedvező pillanatban – sprintelés, evés-ivás tekerés közben, igény szerint nyerés – szintidőn belül megérkezés, nyilatkozás a sajtónak, gyors kalóriadús uzsonna, fürdés, masszázs, kiadós vacsora, másnapi taktika megbeszélése, lehetőség szerint pihentető alvás. Ezt ismételni 3 héten át.

                                               

A csapatnak: irtózatos logisztika a 8 versenyző és a még legalább 2x ennyi csapattag minden felszerelésének biztosítása, utaztatása. A szakácsok korán reggeltől késő estig sütnek, főznek, készítik és csomagolják a frissítő falatokat, italokat ennek a rengeteg embernek.  A segítők állnak a helyükön a kijelölt frissítő zónában a bekészített enni-innivalóval, aztán sietnek a következő frissítő pontra.  A szerelők éjszaka kijavítják a napközben felmerült hibákat és elvégzik a szükséges előkészületeket másnapra, verseny közben ugrásra készen ülnek a csapatkocsiban. A taktika kidolgozásáért felelős csapattagok egész nap számolnak az aktuális állásnak megfelelően, éjszaka kitalálják a másnapi taktikát. A sportigazgató mindezt az őrületet kézben tartja, verseny közben utazik a mezőnnyel és minden pillanatban készen áll bármilyen katasztrófa elhárítására.

 

A szervezőknek: minden évben új kihívásokkal teli útvonalat alakítanak ki. Ennek a 3 hetes utazó cirkusznak minden egyes résztvevőjének szállást biztosítanak.  Utakat zárnak le, kordonokat helyeznek ki, rendőröket és biztonsági személyzetet állítanak az útvonal mentén. A közvetítés zökkenőmentes biztosítására motoros, telepített és helikopteres kamerásokat alkalmaznak. Azonnali orvosi beavatkozás esetére olyan orvost biztosítanak a neutrál autóba, aki az éppen tekerő versenyzőt is képes ellátni.

 

A nézőnek a helyszínen egy életre szóló élmény. A nézőnek a tv készülék előtt, ha olyan jó kommentárokkal nézheti, mint a hazai Eurosport munkatársai, remek szórakozás, mert azon túl, hogy a verseny minden mozzanatát szakszerűen tolmácsolják nekünk, földrajzi-törénelmi-gasztronómiai érdekességekkel szórakoztatnak az éppen eseménytelen percekben.  

 

Én elfogult vagyok, imádom a háromhetes versenyeket, lenyűgöz ez az akaraterő és fizikai erő, ez a fájdalomtűrés, amit látok a fiúktól, és emelem kalapom azok előtt is, akik akár utolsóként érnek célba. Mindenkit buzdítok a szurkolásra és arra, hogy akár csak egy kicsit is lessen bele ebbe csodába.

Megosztás:Új hozzászólás