Öltözködési ötletek

személyes élményeim az anyagokkal 2.rész a softshellAz őszi sport kabátom-nadrágom konkrétan az életemet mentette meg egy hűvösebbre-esősebbre sikerült Balaton körbetekerés alkalmával. Tapintásra puha, belső felülete kicsit bolyhos, bélése nincs. Érdekes tapasztalat volt számomra, hogy amikor a sietség hevében beleizzadtam, az izzadságot mind elvezette az anyag aljába, a hátamon pedig száraz maradt. Friss levegőn gyorsan megszáradt. És megvédett az esőtől is. Hideg őszi-tavaszi napokon nem tudnék nélküle tekerni…

 

Tovább

Éljen a leggings!Nemrég olvastam egy cikket, amiben a szerző ujjongva közölte a jó hírt: akinek az öltözködésében a kényelem az elsődleges szempont, és divatos akar lenni, már nem kell leggings-et felvennie, mert az új trend a boyfriend farmer. És tele volt a cikk olyan képekkel, amelyeken nem túl jól megválasztott összeállításokban virítottak a fotó alanyok. A magam részéről teljes mellszélességgel kiállok a leggings mellett, bár kétségtelen, hogy jól mellé lehet vele fogni. Ha nem elég sűrűn szövött az anyaga – átlátszik. Ha nem elég hosszú a felső – talán többet mutat a kelleténél.

Tovább

Őszi öltözködés„Párisba tegnap beköszöntött az Ősz” – így kezdődik az egyik kedvenc versem. Ennél most fontosabb hír, hogy hozzánk is. Kezdődik a macera az öltözködéssel. Reggel és este hideg van, napközben jó esetben süt a nap, ahol süt ott kellemes az idő, árnyékban hűvös van, a menetszél pedig mindenhol hűvös.

Tovább


öltözködési ötletItt a szép idő, süt a nap, végre eldobhatjuk a kabátunkat! Ez az az időjárás, amikor nagy hasznát vesszük egy soft shell mellénynek. A testünk többi része már nem csak, hogy elbírja, de igényli is a napfénnyel és levegővel való találkozást, ezért elég a mellény alá egy hosszú ujjú felső. Alulra pedig remek választás egy szoknya. Én ma ilyen összeállításban tekertem:

 

 

Tovább

Személyes élményeim az anyagokkal 1. A bambuszÉletem első bambusz ruhája alsónemű volt, kábé egy időben találtam rá az ebből az anyagból készült bugyira és zoknira. A választásban nem környezetvédelmi szempontok vezéreltek, csak későbbi utána olvasáskor derült ki számomra, hogy mennyire természetbarát ez a technológia.  Egyszerűen csak megtetszett a tapintása. Arról már hallottam, hogy mennyire bőrbarát és antibakteriális, gondoltam, egy próbát megér. Nagyon könnyű volt beleszeretni!

Tovább