Divat

Hanyag elegancia

november 24, 2016 0 hozzászólás, Divat


El kell, hogy áruljam, hogy horoszkópomat tekintve szűz vagyok. Egyszóval mániás. Mindenben. Az egyik „legrosszabb” a szimmetria-őrület. Ezért úgy döntöttem, hogy lazítok. Az öltözködésben is. Eddig kínosan ügyeltem a színekre és a formákra. Egy ideje aszimmetrikus ruhát hordok, de olyat, ami még a kreatív művészlélek lányom szerint is sok. Én pedig imádom, olyan szabadnak érzem magam benne. És olyan jól haladok a lazulásban, hogy már feszélyez, ha az öltözékemben csak két szín van.

Tovább

A stílusos öltözködés 4. rész

szeptember 17, 2018 0 hozzászólás, Divat


A színek legalább két szempontból fontosak az életünkben: egyrészt saját magunkra és környezetünkre hatással vagyunk általuk, másrészt sok mindent üzennek a külvilágnak rólunk.

piros: ez a szín az élvezetet, a szenvedélyt, a szerelmet, a dühöt, az erőt, a bátorságot, a vágyódást jelképezi. Látványától emelkedik a vérnyomás, növekszik a légzésszám, felgyorsulnak a belső folyamatok. Növeli az önbizalmat.

Ha ez a kedvenc színed: tüzes, érzelmes és szenvedélyes személyiség vagy, kreatív, energikus, erős és domináns.

Tovább

A stílusos öltözködés 3. rész

július 10, 2018 0 hozzászólás, Divat


Ha meg vagyunk az alapokkal (http://www.jolie.hu/blog/stilusos-oltozkodes-kulcsa-az-alapok) , választottunk új színeket http://www.jolie.hu/blog/stilusos-oltozkodes-2-resz jöhet a kérdés, hogyan kezdjünk neki a váltásnak?

Ha nem vagy multimilliomos, ellenben tudatos vásárló igen, mindenképpen óvatosan! Ha van egy biztos készleted alap ruhadarabokból az alap színeidben, nem lesz nehéz a változtatás.

Tovább


A stílusos öltözködés kulcsa – az alapok

május 10, 2017 0 hozzászólás, Divat


Kezdem azzal, hogy a párizsi nők öltözködését tekintem követendő mintának. (részletek a HANYAG ELEGANCIA korábbi c. blogban) Puffogtassak nagy szavakat? Énazonosság, önmegvalósítás, időtlen klasszikusok, minimalizmus… Ezek mentén megyek tovább.

Mindennek az alapja az alap. A szín, ami összeköt, körbeölel. Amit bármikor a magadénak érzel. Amihez a többi általad állandóan vagy időszakosan kedvelt szín illik vagy éppen kiegészíti azt valami újjal, valami mással.

Tovább

Greenery, az év színe

január 12, 2017 0 hozzászólás, Divat


Nem tudok elszakadni a színektől. Ennek egyik oka, hogy a nyári ruhák előmunkálatai folynak. Tobzódok a színekben és anyagokban, mindenütt anyagminták. A másik ok, hogy nekem is ismerkednem kell velük, az év színének kikiáltott lomb zöld – és általában a zöld – eddig távol állt tőlem.

Miért jó a zöld? Azt már kívülről tudjuk, hogy nyugtató hatású. Ha tovább elmélkedünk – egy hideg téli napon takaróba burkolózva egy forró kávé, tea vagy forró csoki kortyolgatása közben jó dolog ilyen fontos kérdéseken elmélkedni:

viselésével közelebb kerülünk a természethez

Tovább

Új év, új színek

január 03, 2017 0 hozzászólás, Divat


A Pantone, a színek nagy varázslója minden évben meghatározza az év színeit. Van néhány közöttük, ami borítékolható volt: pasztell és élénk rózsaszín, élénk piros, élénk sárga, na és persze valami bézs árnyalat. Ezeknek persze mind szép hangzatos nevük van, csak hogy még izgalmasabb legyen a játék. Számomra meglepő, hogy a három kék árnyalat mellé kettő zöld is bekerült, ezek egyike sem az én színem… de ha divatos akarok lenni, meg kell barátkozni velük, olyannyira, hogy az év színe a lomb zöld lett!

Tovább